Αναγνώστες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

1/2 Summer - Books

Γεια σας κορίτσια μου! Τι κάνετε?

Τα γυαλιά είναι δικά μου...έχω υπερμετροπία.
Αποφάσισα επειδή αν υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει περισσότερο από τα καλλυντικά, αυτό είναι τα βιβλία (ξέρω ξέρω...την γλάστρα σου που την ξέχασες?) να ξεκινήσω να σας γράφω και post για βιβλία που διάβασα πρόσφατα αλλά και για ταινίες που είδα τελευταία και ένα mini review για κάθε ένα. Οι περισσότερες ταινίες που θα αναφέρω ίσως να μην παίζονται ακόμη στο σινεμά αλλά έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες. Τα βιβλία θα είναι περισσότερο μυστηρίου και θρίλερ μιας και αυτά μου αρέσουν περισσότερο αλλά θα έχω και κάποια για τις πιο ρομαντικές.
Και επειδή είναι λίγο αργά για "Ιουνίου" αλλά και λίγο νωρίς για "Ιουλίου" είπα να το χωρίσω σε δύο "1/2 summer editions".

Βιβλία:

Τίτλος: Το χαμένο σύμβολο - The lost symbol
Συγγραφέας: Dan Brown
Σελίδες: 669
Εκδόσεις: Λιβάνη

Επειδή ο Dan Brown είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας (έχω μια ψυχωτική σχέση με τα βιβλία του) δεν θα επεκταθώ πολύ γιατί ξέρω πως δεν θα είμαι αντικειμενική στην κριτική μου. Ξέρω ότι για πολλούς είναι ένας αμφιλεγόμενος συγγραφέας μετά τον "σάλο" του Κώδικα Da Vinci αλλά προσωπικά μου αρέσει γιατί έχει πάρα πολλές γνώσεις και περνάει ατελείωτες ώρες για να βρει τις πληροφορίες που θα βάλει στα μυθιστορήματά του.
Το χαμένο σύμβολο είναι το προ τελευταίο βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει (το πιο πρόσφατο είναι η κόλαση- Inferno) και για ακόμη μια φορά βλέπουμε την γνωστή φυσιογνωμία του καθηγητή συμβόλων του Harvard, Robert Langton. Η όλη πλοκή και το "κυνηγητό" εκτηλίσσονται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων πολιτειών, την Ουάσινγκτον και μάλιστα σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Σμιθσόνιαν. Είναι ένα βιβλίο με εξαιρετικά γρήγορη πλοκή (όποιος έχει διαβάσει Brown ξέρει ότι είναι χαρακτηριστικό του) που σε κάνει για ακόμη μια φορά να μην θες να το αφήσεις κάτω και μπορώ να πω ότι έχει ίσως τις περισσότερες εκπλήξεις στην πλοκή του από κάθε άλλο βιβλίο του (εννοώ του στιλ ότι άλλον περιμένεις να είναι ο κακός και άλλος είναι τελικά). Ώς κύριο θέμα έχει την φημισμένη τεκτονική πυραμίδα ή αλλιώς πυραμίδα των μασόνων η οποία λέγεται πως κατέχει τέτοια γνώση που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την ανθρωπότητα εάν έπεφτε σε λάθος χέρια. Τι γίνεται όταν βρίσκεται ένα ζωντανό χέρι καρφωμένο στη μέση της ροτόντας του καπιτωλίου? Πώς πέρασε από την υψηλή ασφάλεια του μουσείου? Είναι ένα βιβλίο που θα πρότινα σίγουρα σε όποιον του αρέσουν τα βιβλία με μυστήριο και περιπέτεια αλλά και σε όποιον αντέχει τα διάφορα σχόλια πάνω σε θέματα όπως η θρησκεία (κάθε θρησκεία).

Τίτλος: Σε κώμα
Συγγραφέας: Joy Fielding
Σελίδες:491
Εκδόσεις: Διόπτρα

Άλλο ένα βιβλίο θρίλερ. Πρωταγωνίστρια είναι η νεαρή Κέισι η οποία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα (?) παθαίνει σύνδρομο εγκλεισμού. Όταν κάποιος πάσχει από το σύνδρομο αυτό ακούει, βλέπει και καταλαβαίνει τα πάντα γύρω του όμως δεν μπορεί να κουνήσει κανένα μέλος του σώματός του έκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να κουνήσουν τα μάτια. Στους γύρω τους καθώς και στους γιατρούς μοιάζει σαν να είναι φυτό. Οι αποκαλύψεις όμως που ακούει να γίνονται τριγύρω της όσο όλοι οι υπόλοιποι την νομίζουν φυτό αρχίζουν να γκρεμίζουν το μέχρι τώρα τέλειο κόσμο της. Ποιος ευθύνεται για το ατύχημά της? Ένα υπέροχο βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις κάτω. Σε όσους αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Τίτλος: Άγγελοι- Fallen
Συγγραφέας: Lauren Kate
Σελίδες: Ελληνικά 396, Αγγλικά 452
Εκδόσεις: Ελλάδα Ψυχογιός, Αγγλία-ΗΠΑ Corgi και Doubleday

Και κάτι για τις πιο ρομαντικές.Το βιβλίο Άγγελοι είναι το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων βιβλίων (τα οποία περιμένουμε σύντομα και στην μεγάλη οθόνη). Πρωταγωνίστρια είναι η έφηβη Λους την οποία μετά από ένα τραγικό ατύχημα με μια φωτιά αλλά και κάποια άλλα παράξενα γεγονότα οι γονείς της την κλείνουν σε ένα ιδιωτικό σχολείο για προβληματικά παιδιά. Εκεί θα αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά μας το παρελθόν της και ποιος ήταν ο λόγος που στάλθηκε εκεί αλλά και μία καταπληκτική ιστορία. Στο σχολείο η Λους θα γνωρίσει δύο αγόρια, τον μελαχρινό Καμ ο οποίος την πολιορκεί στενα και τον ξανθό Ντάνιελ για τον οποίο η Λους νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη αλλά εκείνος προσπαθεί συνεχώς να την αποφύγει (ψψψψτ...ο Ντάνιελ είναι έκπτωτος Άγγελος και ο Καμ δαίμονας). Θα δείτε να εκτειλίσσεται μπροστά σας μια υπέροχη ιστορία αγάπης. Ποιος θα κερδίσει? Για ποιο λόγο νιώθει η Λους τόσο οικεία όταν κοιτά τον Ντάνιελ? Μια καταπληκτική ιστορία. Αν σας άρεσε το Λυκόφως, θα λατρέψετε το Άγγελοι! Το έχω και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά γιατί πιστεύω πως άλλη εμπειρία είναι όταν διαβάζεις ένα βιβλίο στην μητρική σου γλώσσα και άλλη όταν το διαβάζεις στην γλώσσα που γράφτηκε.

Αυτά από εμένα. Ελπίζω να σας άρεσε το post. Φιλάκια πολλά και...μην ξεχνάτε να λάμπετε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου