Αναγνώστες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ροδόνερο το θαυματουργό No1

Γεια σας κορίτσια μου! Τι κάνετε?

Μετά το λάδι καρύδας για το οποιο σας είχα μιλήσει σε προηγούμενο post ήρθε σειρά να σας μιλήσω για ένα άλλο προϊόν που δεν αποχωρίζομαι ποτέ και αυτό είναι το ροδόνερο.

Επειδή έχω πάρα πολλά να σας πω για το ροδόνερο και τις ιδιότητές του είπα να γράψω δύο post για να μην σας κουράζω. Στο ένα μέρος (σε αυτό εδώ) θα σας μιλήσω για τις ιδιότητές του αλλά και πως μπορείτε να φτιάξετε και εσείς μόνες σας δικό σας ροδόνερο, και στο αμέσως επόμενο post θα σας πω διάφορες χρήσεις του αλλά και συνταγές για σπιτικά καλλυντικά!

Οι ιδιότητες ,λοιπόν, του ροδόνερου είναι πάρα πολλές. Μπορεί να χρησιμεύσει για:

Θεραπεία ακμής και ερεθισμένου δέρματος όπως και για θρέψη και ενυδάτωση και του προσώπου αλλά και του σώματος και των μαλλιών

Χαλάρωση πρίν τον ύπνο με το υπέροχο άρωμά του

Τόνωση και σύσφιξη του προσώπου (προλαμβάνει και τις ρυτίδες! και διατηρεί την επιδερμίδα νεανική) Επίσης με ροδόνερο αντιμετωπίζονται και οι μαύροι κύκλοι.

Καθαριστικό προσώπου (σε συνδιασμό με ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο)

Είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και ειδικά για όσες έχουν τάση για σπυράκια και ακμή. Χάρη στην αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή του δράση βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Ταυτόχρονα όμως βοηθά και τις ξηρές επιδερμίδες καθώς είναι εξαιρετικά ενυδατικό και δροσιστικό.

Εγώ προσωπικά επειδή δεν έχω χρόνο να φτιάξω δικό μου ροδόνερο αγοράζω το κλασσικό ροδόνερο από τα super market, αυτό που χρησιμοποιείται και στα τρόφιμα. Για όσες όμως έχετε την όρεξη και την υπομονή να φτιάξετε το δικό σας, αυτός είναι ένας τρόπος να παρασκευάσετε το δικό σας φυσικό ροδόνερο.

Θα χρειαστείτε:
2 φλυτζάνια ροδοπέταλα (προσοχή να έχουν δυνατό άρωμα)
4 φλυτζάνια αποσταγμένο νερό
1 φλυτζάνι οινόπνευμα καθαρό

Εκτέλεση

Σε μία γυάλα ή ένα βάζο με καπάκι (σαν αυτά της μαρμελάδας) τοποθετείτε τα ροδοπέταλα μαζί με το αποσταγμένο νερό και το οινόπνευμα

Κλείνετε πολύ καλά το βάζο και το αφήνετε για περίπου μια εβδομάδα στον ήλιο βάζοντάς το κάθε βράδυ στο σπίτι.

Μόλις περάσει η μια εβδομάδα με ένα φίλτρο του καφέ φιλτράρετε το νερό. Αν δεν σας ικανοποιεί το άρωμα μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ροδοπέταλα και να επαναλάβετε την διαδικασία για ακόμη 
μία εβδομάδα ή να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.

Για μεγαλύτερη διάρκεια διατηρείστε το στο ψυγείο.

Προσοχή όμως να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια και να μην το χρησιμοποιείτε αν έχετε αλλεργία στα τριαντάφυλλα ή στο οινόπνευμα.

Αυτά από εμένα. Έρχονται και πολλές συνταγές και τρόποι χρήσεις του ροδόνερου στο επόμενο post. Περιμένω σχόλιά σας!




Φιλάκια πολλά και…μην ξεχνάτε να λάμπετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου